diumenge, 18 d’octubre del 2015

La inspiració d'Andrea Moretti per fer el canvi d'armari

Fa uns dies vaig descobrir un llibre que ha escrit Andrea Moretti, una assessora de moda. El llibre es diu "El estilo que te hace feliz", i  recull totes les pistes d'estil que aquesta experta ha anat compartint en la seua pàgina, Andreamoretti.com.
Tot i que fa recomanacions molt diverses sobre l'estil i l'actitud, a mi m'ha anat perfecte per seguir alguns dels seus consells per fer el canvi d'armari -crec que ara sí que ja es pot dir que serà el definitiu fins a la propera primavera-. La veritat és que algunes d'aquestes recomanacions ja les sabem, però com sempre cal aplicar-les.


Alguns d'aquestes pistes que dona són...

1. El primer pas i més important, és retirar tota la roba que ja no ens posem. Aquesta roba pot seguir diferents camins en funció de si ja no serveix per a ningú pel seu mal estat, de si vols regalar-la a qui la pugui aprofitar, o de si vols desar-la en algun altre lloc fora de l'armari. 
Per fer aquesta primera part, jo prefereixo està sola, i molt i molt concentrada -seria incapaç de fer-ho amb companyia, com Carrie Bradshaw que ha de convocar a les amigues-. Com a única companyia només em funciona una bona llista de spotify- l'última que he fet servir és la de "música per cantar sota la dutxa". No se perquè dutxar-me i arreglar-me l'armari, per a mi tenen certes analogies.-. 
També us he de dir que per a la segona part d'aquesta tasca, tinc una gran col·laboradora, ma mare. Ella és la responsable de decidir que fem amb aquesta roba retirada. Amb les seues dots de dona pràctica i bona cosidora, decideix amb gran precisió quina roba pot reformar i aprofitar, quina pot regalar, i quina pot donar a Caritas -això sempre reconforta una mica el meu sentiment de culpabilitat-.




2. Un segon consell, és utilitzar totes les perxes iguals. D'aquesta manera desapareixen visualment i l'únic que veiem és la roba. Jo afegiria que va molt bé si les col·loquem sempre amb el mateix sentit -potser és una mania d'infermera que mai va arribar a ser instrumentista, però que reconeix les utilitats de seguir aquest protocol, i els desavantatges de no seguir-lo -sobretot amb les presses del matí, quan vols despenjar una peça i se t'enganxa amb la del costat-.


3. Un tercer consell, és decidir de quina manera classifiquem la roba. Es pot fer per colors de més clar a més fosc, i en segon lloc pel tipus de peça. En el meu armari s'endreça de dreta a esquerra, començant pels pantalons i acabant per les caçadores. La roba d'abric i les sabates les tinc en altres armaris. Això cadascú, segons li convingui.


4. Un quart consell és que tota la roba ha d'estar visible. La roba que no veiem, equival a dir que no la tenim. La manca de temps, i de vegades, la manca de motivació, ajuda a que tot allò que tenim dins d'una caixa quedi desestimat en les nostres decisions de cada dia. Per tant no serveix.


5. I per últim, una de les millors recomanacions. Que la roba es mogui i quedi espai lliure entre les peces. Això aporta lleugeresa i plaer a la ment, facilitant la pressa de decisions i evitant el vergonyós moment de "no tinc res per posar-me".
No cal dir  que a més suposa un gran estalvi de temps perquè la roba es manté ben planxada i en perfectes condicions per a ser utilitzada. Si no penseu quantes vegades heu hagut de tornar a planxar una camisa o vestit abans de posar-los??


QUE TINGUEU UN BON CANVI D'ARMARI!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada