diumenge, 12 de juliol del 2015

Dos títols per triar: "No és el mateix de Sants a Atocha que d'Atocha a Sants" o "Uns dies per Chueca"

En el post anterior, el de Federica & co, ja us he explicat que he estat uns dies per Madrid i que tenia moltes imatges de llocs per compartir. Però abans, voldria començar aquest post dient que no és el mateix anar de Sants a Atocha que d'Atocha a Sants.
Ha estat la primera vegada que he anat amb l'AVE i molt bé. Però lo més impactant de tot va ser l'arribada a la flamant estació d'Atocha, competència del govern central al igual que la pobra i desmantelada estació de Sants que des de fa un temps s'ha convertit en el pitjor racó del barri i gairebé de Barcelona. A mi aquest assumpte m'inquieta. De fet ja fa temps que em va pel cap fer una Change.org per tal de recollir signatures perquè algú tingui la voluntat de dignificar l'estació catalana, una de les portes principals de Catalunya.
Sort que el disgust se'm va passar ràpid, un cop em vaig instal·lar al carrer Fuencarral, en ple barri de Chueca, per cert, en un hotelet low cost de "luxe", Sidorme, que tenia tot el que ha de tenir un bon hotel (aire condicionat, netedat, terrassa, disseny, i una política de renovació anual dels seus matalassos de qualitat).
A la tornada la cosa va fer un gir de 180º. La impressió de la funcionalitat interna d'Atocha és pèssima. Mentre esperàvem l'AVE, vam passar calor i vam haver d'estar una mica acinats fins que vam pujar al tren. Almenys a Barcelona, Sants no està bonica però funciona molt dignament amb l'eficiència catalana.
Bé però com aquest bloc - per principis- no vol ser un lloc de queixes ni de rancúnies amb el govern central ni amb ningú, canviarem de tema.
Ja us he dit abans que hem estat instal·lades- he anat amb la meva amiga Olga- en el barri de Chueca. Crec que aquest ha estat el millor encert. Des d'allà i amb una mitjana de quinze a vint minuts caminant, pots anar a la Plaça del Sol, a Malasaña o al barri de Salamanca.
He estat en molts llocs fotografiables per al bloc i m'agradaria compartir-los. I ho voldria fer per parts. En aquest post ens centrarem en alguns llocs del barri de Chueca, els propers seran de Malasaña, i l'últim només centrat amb la gastronomia. És curiós, però des de fa un temps ja no miro les coses sola, les miro amb la companyia de tots i totes les que també disfruteu dels petits detalls. I us he de dir que és molt reconfortant. Moltes gràcies per la part que us toca!!!

  • A Chueca...
Per fer un bon esmorzar- o un bon brunch, com es diu ara..- a Harina, un forn molt minimaliste que teniem a la vora de l'hotel






Le Sac, una botiga digna del Born...



Caminant de Chueca cap a Serrano, pel carrer Augusto Figueroa el paradís de les sabates. Més endavant pel carrer Recoletos vam fer una paradeta a La Jefa Home Bar, un lloc preciós on prendre alguna cosa i menjar. Amb gent molt amable i que estimen molt Barcelona. 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada