dissabte, 17 de gener del 2015

Coses de Marieta (I). Viure poc a poc

Aquest és el primer microcapítol de "Coses de Marieta". És una aventura que fa temps que m'anava pel cap i avui, sense pensar-ho gaire m'he llençat.
Ja sabem que per escriure cal arriscar-se a fer una mica el ridícul. I avui, només avui, per ser el primer dia, demano disculpes per l'atreviment.



Microcapítol 1: Marieta vol viure poc a poc

Marieta, criada al Delta, gairebé en mig d'arrossars, s'ha aixecat aquest dissabte assoleiat i fred de gener recordant un d'aquells propòsits que cada any es planteja, però que mai aconsegueix, viure poc a poc i no córrer cap al món dels neguits i de l'ansietat de no poder arribar a tot el que pensa que ha d'arribar cada dia de la seva existència.
Ella que es va criar al ritme de les estacions i dels moviments de les aus migratòries, ara és una dona de món, que viu a una gran ciutat com Paris i amb una feina de responsabilitat. És anestessista en un dels hospitals de referència de la capital francesa.
Avui després de 24 hores de guàrdia i una ponència per preparar, ha decidit aturar-se. 
Aquest matí ha sortit amb la idea d'esmorzar en un cafè parisenc i caminar pel Mercat de les Puces. Sap que allà els venedors no criden i podrà contemplar les parades i fantasiejar amb l'objecte que més li cridi l'atenció. Avui, s'ha fixat amb un exemplar del Petit Príncep i a l'obrir-lo ha llegit aquest fragment que li ha resultat alhora familiar i revelador:


—Buenos días –dijo el Principito.

—Buenos días –dijo el mercader.

Era un mercader de píldoras especiales que

aplacan la sed. Se toma una por semana y ya no se siente necesidad de beber.
—¿Por qué vendes eso? –dijo el Principito.
—Es una gran economía de tiempo –dijo el mercader–. Los expertos han hecho cálculos. Se ahorran cincuenta y tres minutos por semana.
—¿Y qué se hace con esos cincuenta y tres mi- nutos?
—Se hace lo que se quiere...
«Yo –se dijo el Principito– si tuviera cincuenta y tres minutos para gastar, caminaría tranquila- mente hacia una fuente.»
A. de Saint Exupéry 



imatges via

PER CONTINUAR LLEGINT AQUESTA HISTÒRIA HAS D'ANAR AL MEU ALTRE BLOG: COSESDEMARIETA.BLOGSPOT.COM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada