dijous, 3 de juliol del 2014

Les cinc hores màgiques de John Gottman per tenir cura de la vida de parella

Avui sí que m'estic posant en camises d'onze vares, però amb una mica de sort el meu home no s'assabentarà de l'assumpte que tractarem. Més val!! Si no, ja se que m'hauré de sentir...

Però bé! al que anàvem....Voldria compartir alguns dels consells que dona John Gottman, professor i investigador sobre les relacions de parella a la universitat de Washington. Els seus estudis i experiència en el món de la parella l'avalen per poder donar algunes recomanacions al respecte.
Insisteixo.... i vull que això quedi clar. No sóc ningú, i si sóc honesta, tampoc la més indicada, per parlar de com tenir cura de la relació de parella. Només em limito a transcriure aquests consells. I per acompanyar-los, qui millor que una de les parelles més famoses i estables de Hollywood, Paul Newman i Joane Woodward. (He de dir que no sóc la primera en fer-ho. Una amiga de facebook, Maite Subirats també s'ha inspirat amb ells alguna vegada. Bona elecció Maite!...)

Vinga! anem per feina! 

John Gottman diu que amb cinc hores cada cinc dies, de dedicació a la parella, podem fer que la cosa funcioni... que ja és prou. 

A saber...

1. El comiat...
Cada matí, abans de dir-li adéu, compartir el més destacat que tenim previst de fer aquell dia. Fer-li sentir que formarà part del nostre dia... ( no s'hi val sortir de casa com un coet i al cap d'una estona recordar-te'n que no has dit ni adéu...)

Temps: dos minuts cada cinc dies, deu minuts.




2. La retrobada...
A l'arribar a casa al final de la jornada, compartir les coses que ens han succeït durant el dia (no anar-se'n directes cap a l'ordinador a veure que hi ha de nou per facebook o similar, lo primer és lo primer)

Temps: 20 minuts, durant cinc dies, 1 hora i quaranta minuts.



3. Admiració i estimació...

Trobar la forma d’expressar l’estimació per l’altr@. Cadascú ja sabrà de quina manera és la més adequada.

Temps: cinc minuts durant set dies. Total: trenta-cinc minuts.



4. Afecte i més afecte... Donar-se besades, abraçar-se...

Temps: cinc minuts durant set dies. Total: trenta-cinc minuts.





    5. I per últim, una cita setmanal...
    Reservar un temps especial per estar sols i xerrar sobre els dos. Aprendre a millorar la comunicació i intentar conèixer millor a l'altr@ ( i no s'hi val assentir amb el cap mentre l'altr@ parla, però estar en la lluna de València...).  

    Jo aquí afegiria fer alguna cosa divertida i riure junts, no...??

    Temps: dues hores una vegada a la setmana.


    Ja em direu si us funciona. A ells sembla que els ha anat bé!!





    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada