dissabte, 12 d’abril del 2014

Hipsters i altres tribus urbanes...

Cada dia hi ha més tribus urbanes. Cadascuna vol marcar la diferència respecte a la resta de la humanitat. Fins i tot els que ens pensem que estem fora de ser categoritzats, un dia ens sorprèn algú dient-nos que ens té classificats en alguna pseudotribu que engloba a persones que se semblen a nosaltres.
Per tant, no us penseu que esteu lliures de ser classificats. Hi ha experts en la matèria que en un tres i no res us ubica dins d'algun d'aquestos col·lectius.
I posats a parlar de tribus urbanes, a mi una de les que em resulta més interessant és la dels hipsters. 
Hipster és una paraula que es va començar a utilitzar els anys 40 i 50 per designar a les persones amants del hotjazz. Més endavant es va associar a la generació "beat". Persones que vivien fora de la cultura tradicional i exploraven estils de vida més espirituals. En qualsevol cas, la paraula hipster sempre s'ha associat a moviments intelectuals al marge de les tendències predominants. 
Avui en dia. aquest terme descriu a persones amb un estil de vida alternatiu i una sensibilitat intelectual per fora de la línea general. I tot i voler marcar la diferència, són persones que segueixen unes directrius no escrites sobre el sentit de la estètica que fa que sigui molt fàcil poder-los distingir.






Les últimes imatges són de Justin O' Shea, un hipster/celebrity de lo més elegant i responsable de compres d'una de les botigues on line més luxoses: MyTheresa.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada